Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Скрийншот phemoney.xyzЗа поредната измама в интернет сигнализират потърпевши. По

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Скрийншот phemoney.xyzЗа поредната измама в интернет сигнализират потърпевши. По
Коментари Харесай

Сайтове предлагат да цъкате кодове срещу долари. Не ги изплащат

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Скрийншот phemoney.xyz

За следващата машинация в интернет алармират пострадали. По време на пандемия, когато доста хора са обезпокоени за приходите си или напряко са останали без тях и интензивно се ровят в интернет за нова работа, в уеб страниците за претовареност се появяват всевъзможни " оферти " за работа от вкъщи, без да правите нищо и така нататък Така безизходицата помага на измамниците да се добират още по-лесно до жертвите си. 

Такъв е казусът с разгласи за надомна работа от български сметки в платформата за обяви bg.jooble.org. Там, наред със сериозните оферти, се виждат доста разгласи от рода на " работа от у дома, при интерес обадете ми се ". След което се стартира всеобщо увещание за мултулейвъл разпространяване на артикули или други подобни  " обещаващи добър живот " оферти без действително покритие.  

Така към този момент няколко консуматори пускат разгласи за набиране на рекламни кодове против 20 цента на код, което значи, че при няколко часа работа на компютър или телефон, може да спечелите солидна сума. 

Потърпевши  описват обаче, че казусът въобще не е действителен. При набиране на съответната цифра от 200 $, която " ви дава право " да изтеглите парите, се оказва, че първо би трябвало да намерите избран брой дейни " реферали " - такива като вас, които също да набират кодове. Така вие самият стартирате да " оферирате " схемата в интернет. Ако питате някой " предлагащ работа " дали са му изплатили сумата, той не ви дава отговор. Ако не намерите наивници, може да закупите " такива ". Те обаче са роботи, чиято интензивност с времето пада, а с цел да ви изплатят парите, би трябвало да имате дейни реферали. И по този начин в никакъв случай не получавате парите си. А към този момент сте подали своята банкова информация. В същото време уеб страниците непрекъснато сменят името си и не могат да бъдат засечени. 

Идеята потегля от най-малко 10-годишна мода с един -два одобрени уеб страницата за облага от рекламни кодове в света, където обаче доходът е толкоз незабележим, че не си коства, излиза наяве от диалози по форумите. 

Съветът на експерти в онлайн пространството е да не се наемате да вършиме каквото и да е без подписан действителен контракт, с цел да можете да удостоверите вашите трудови връзки със съответния шеф. Да не давате информация за себе си, без да сте уверени кой тъкмо стои отсреща ви и така нататък Внимавайте, измамите по време на пандемия зачестяват.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР